Lediga tjänster

Applikationsingenjör – Embedded Software – Avslutad

Vi söker en Applikationsingenjör embedded SW för utveckling av mekatroniska fjädringssystem

Öhlins Racing är ett svenskt företag med global verksamhet. I över 40 år har Öhlins producerat fjädringssystem och under årens lopp har över 300 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av avancerad teknik. Sedan januari 2019 är Öhlins ett dotterbolag till amerikanska Tenneco. Öhlins utvecklar och tillverkar fjädringssystem för racing och gatubruk till motorcyklar, bilar och MTB. Här arbetar personer med olika yrkeskunskaper och olika bakgrund. Det som förenar är en passion för innovation och teknologi i världsklass.

Rollen

Vi söker en skicklig och erfaren ingenjör som vill vara med och fortsätta bygga och vidareutveckla ett mycket framgångsrikt företag med kunder och verksamhet inom premiumsegmentet. Arbetskulturen präglas av en stark teamkänsla där man välkomnar nyfikenhet, noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet. Vi söker nu dig som är en prestigelös och en genuin lagspelare. Det är viktigt att du är lösningsorienterad, uppskattar att tänka kreativt och har förmågan att förvandla idéer till verklighet. Att tala och skriva engelska flytande är nödvändigt då du kommer att ha såväl interna som externa kontakter dagligen i en internationell miljö.

Arbetsuppgifter

Du kommer att förstärka vårt Mekatronikteam där din kompetens och nyfikenhet blir en viktig del av vår framgång. Tillsammans med teamet utvecklar du innovativa inbyggda system för våra elektroniskt styrda fjädringssystem i nära samarbete med ledande motorcykel- och biltillverkare världen över. Målet är att fordonen skall kunna köras snabbare, säkrare och bekvämare. Framgången inom vårt team bygger mycket på vår vilja att utmana och utveckla varandra och hos oss är kunskapsdelning en naturlig del av vardagen.

Som Applikationsingenjör arbetar du nära våra slutkunder. där du som en del i ett tvärfunktionellt team ansvarar för att utveckla kundspecifika anpassningar av våra Mekatroniska fjädringssystem. Du fokuserar på kundfunktionaliteten i vår inbyggda mjukvara och är delaktig i hela utvecklingsprocessen från krav och design till test och implementering. Det inkluderar även att vara involverad i utformning av verifikationstester och att delta i fordonstester och systemtester på väg. Du kommer även att ha möjlighet att arbeta med kalibrering av algoritmer för att optimera fjädringsprestanda tillsammans med fordonstillverkare på plats under prestandatest.

Erfarenhet

För att lyckas i den här rollen behöver du exempelvis:

  • Högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis elektroteknik, mekatronik, farkostteknik eller datateknik
  • Minst 3-5 års erfarenhet av utveckling i C för inbyggda system

Har du även erfarenheter enligt nedan så är det meriterande: Helsystemsfrågor såsom integration av elektronik, mjukvara samt övriga systemkomponenter, automatiserad testning av mjukvara och systemtestning i HIL-miljö, Python, modellering i UML, strukturerat arbete med versionshanteringssystem, Functional safety (26262) samt vana av att arbeta i projekt med krav enligt Automotive SPICE och MISRA.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Öhlins med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande.


Dela tjänsten

Intresserad?

Rekrytering IT Tech Engineering

Kontaktperson

Carina Rönnby
0761017770
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev