Lediga tjänster

Beräkningsingenjör Strukturmekanik FEM – Avslutad

Rollen som Beräkningsingenjör

Som beräkningsingenjör på Etteplan erbjuds du många olika och varierande möjligheter att jobba inom virtuell produktutveckling och tekniska beräkningar. Kontinuerligt startas nya inhouse-projekt som gör det möjligt för teamet att arbeta tillsammans, lära av varandra och dela med sig kunskaper. Därför söker vi nu ytterligare en vass problemlösare som vill jobba i teknikens absoluta framkant. I teamet har alla har en bakgrund inom tekniska beräkningar i olika former och detta leder till att vi kan fokusera och utveckla avancerade tekniska lösningar tillsammans.

Du kommer arbeta som Beräkningsingenjör inom strukturmekanik och FEM samt projektledning/uppdragsledning inom detta område. Detta gör du i nära samarbete med kollegor och våra kunder som finns inom många olika industrigrenar. Trivsel i arbetet är viktigt så därför tillämpas om det är möjligt flexibel arbetstid och hybridarbete. Du kommer att tillhöra enheten Engineering Analysis North vid Etteplans kontor i Solna eller Uppsala. Det kan på sikt finnas möjligheter att arbeta på något av våra andra kontor i Sverige . Affärsområdet Enginering Analysis växer snabbt så det kommer att finnas stora möjligheter att påverka och ta ansvar.

För att lyckas i den här rollen behöver du följande:

 • Civilingenjör eller Teknisk doktor med relevant inriktning strukturmekanik/hållfasthet.
 • Erfarenhet inom: Strukturmekanik och FEM.

Det är meriterande om du har några av följande erfarenheter:

 • Verktyg: Ansys, Abaqus, Hyperworks, Ansa, LS Dyna, Matlab,
  Femfat. nCode, Adams.
 • Branscher exempelvis: Automotive, Kärnkraft, Energi, Process, Flyg, Försvar.
 • Språk: Svenska och Engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas här hos oss är ditt engagemang och din ingenjörsprofessionalism viktigare än exakt hur många år du jobbat. Med detta  bl.a.

 • Du ser glädjen i att hjälpa våra kunder att lösa sina problem och utmaningar.
 • Du behöver inte kunna allt men det är nödvändigt att du är nyfiken på att lära dig,
 • Framåt och kommunikativ.
 • Både vågar fråga och ifrågasätta.
 • Teamet har en öppen, kul, prestigelös och generös kultur så det är viktigt att du också har det.
 • Viktigt att kunna ta del av andras kunskaper men också att dela dina egna.
 • Du är en driven lagspelare som också är självgående.
 • Du är konsultmässig, dvs kan förstå kundens behov och vägleda på ett trevligt och ingenjörsmässigt sätt.

Varför Etteplan?

Etteplan är ett välmående och expansivt företag med ett stort utrymme för individen. Här får du det stora internationella företagets fördelar och trygghet samtidigt som du kan dra nytta av den mindre enhetens flexibilitet. Receptet för framgång är en mix av teamwork, utveckling och kompetensspridning. Få konsultföretag satsar så mycket på kompetensutveckling och har så tydliga karriärvägar som Etteplan. ”Tillsammans” är nyckelordet för att ge kunderna de allra bästa lösningarna. Du erbjuds fast månadslön och kollektivavtal.

Etteplan grundades 1983 i Finland och är idag ett börsnoterat, globalt ingenjörsbolag. Företaget arbetar inom Engineering, Inbyggda system, IoT och Teknisk dokumentation med kunder inom Industri, Automotive, Medtech.

Etteplans innovativa ingenjörskunnande syns i många av marknadens ledande industrilösningar och konsumentprodukter. Företaget har 4000 anställda, varav 700 i Sverige. I Stockholm finns kontor i Solna och Skarpnäck.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Etteplan med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Carina Rönnby, +46761017770

Dela tjänsten

Intresserad?

Rekrytering IT Tech Engineering

Kontaktperson

Carina Rönnby
0761017770
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev