Lediga tjänster

DataWarehouse/DW-arkitekt – internationell koncern – Avslutad

Som DW-arkitekt hos Transdev får du en viktig roll i en teknikintensiv bransch som fyller en viktig samhällsfunktion. Vi erbjuder utvecklande arbetsuppgifter och en miljö där du har möjlighet att påverka. Du kommer vara en del i en marknadsledande, internationell koncern där IT och digitalisering är en självklar del.

Rollen

Du kommer att tillhöra IT-avdelningen om ca 20 personer och tillsammans med DW-utvecklaren arbeta långsiktigt för att öka värdet på den information som hanteras i företaget. Du ansvar för att bygga upp, driva och utveckla Transdevs förmåga att hantera, lagra och analysera data. Du skall säkerställa hela flödet av data, från källsystem via integrationsplattform och datalager till presentationsgränssnitt. Du blir den som etablerar informationsmodell och struktur för vår datahantering. Du ansvarar även för utveckling och anpassning av datalager och stöd till verksamheten kring datahantering.

Arbetsuppgifter

Din övergripande uppgift blir att öka kvalitet och värde på den information som hanteras i företaget. Du kommer att ansvara för en nystart inom Data management. Arbetet innebär i korthet att:

 • Bygga och utveckla upp datalager samt plattform för BI
 • Ta fram rutiner och ramverk för ETL-processer
 • Utveckla datalager enligt gällande strategi för datahantering
 • Utveckla nya integrationer och informationsflöden
 • Förvalta integrationsplattform, datalager och BI-lösningar
 • Ansvar för utveckling och anpassning av molntjänster i datalager
 • Ansvar för utveckling och förvaltning av integrationsplattform

Lämplig bakgrund

För att lyckas i rollen tänker vi att du har erfarenhet och intresse av:

 • Molntjänster i AWS & Azure
 • Integration via t ex BizTalk
 • Programmering i SQL, Java, Python
 • Agilt arbetssätt

Vi ser gärna att du även har:

 • Högre utbildning inom systemvetenskap eller systemutveckling
 • Svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift

Personliga egenskaper

Som person brinner du för att ta fram informationsmodeller och utveckla datahantering utifrån verksamhetsnytta med lämplig balans mellan funktion, kostnad och användbarhet. Du har ett strukturerat arbetssätt med god analys- och problemlösningsförmåga samt tydlighet vid kommunikation och kravställning. Eftersom tjänsten är ny finns det gott om utrymme för nytänkande och egna initiativ. Vi gillar att du är prestigelös och generös med att dela med dig av kunskap och erfarenheter.

Vilka är vi?

Transdev är ett stort men familjärt företag med trevliga och hjälpsamma medarbetare som har roligt tillsammans. Vi samlas gärna för gemensam frukost och fika, vi ordnar regelbundet sociala och/eller fysiska aktiviteter. Lunchföreläsningar och föredrag är andra uppskattade inslag. Vi har flexibel arbetstid, marknadsmässiga villkor och regelbunden kompetensutveckling. Här finns också stora möjligheter att söka tjänster internationellt. Våra värderingar handling, ansvar, nytänkande och samspel styr vår vardag och du blir en viktig resurs i det arbetet. Transdev vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Det trivsamma huvudkontoret ligger i Bromma, endast några minuters promenad från Sundbybergs station där buss, t-bana, tvärbana och tåg passerar.

Välkommen att utveckla framtidens persontrafik med Transdev!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Transdev med Quadruped. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se Urval och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Carina Rönnby, 076-101 77 70.

Dela tjänsten

Intresserad?

Rekrytering inom IT Tech & Engineering

Kontaktperson

Carina Rönnby
076-101 77 70
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev