Lediga tjänster

Kravanalytiker/Ingenjör Systems Engineering

Rollen som Kravanalytiker/Ingenjör Systems Engineering

Etteplan Systems Engineering ser till att komplexa system fungerar, med hög tillförlitlighet och under lång tid. Kunder finns ofta inom flyg, försvar, fordon eller järnväg. Nu rekryterar vi till ett kvalificerat team på Etteplan som organisatoriskt kommer att tillhöra Etteplans kontor i Stockholm, men som teammedlem kan du även arbeta med hybridplacering på annan ort i Sverige. Teamet jobbar främst i långsiktiga konsultuppdrag hos välkända och tekniskt avancerade svenska företag och organisationer.

Du kommer att arbeta med Kravanalys/Systems Engineering ILS (Integrated Logistics Support), systemsäkerhet och planering av underhåll samt analys av LCC (Life Cycle Cost). Vi ser gärna att du har erfarenhet från branscher med mycket höga krav på tillgänglighet och tillförlitlighet såsom tex försvars-, fordons-, tåg- eller flygindustrin.

För att kunna anta denna utmaning behöver du vara självgående och ha ett stor personligt engagemang. Framför allt behöver du vara nyfiken och ständigt vilja söka efter bättre lösningar på tekniska problem. Du behöver inte ha alla svar men förmågan och modet att ställa de rätta frågorna är en förutsättning för att axla den här rollen. 

Rollen kan innebära säkerhetsprövning och kräver svenskt medborgarskap.

För att lyckas i den här rollen ser vi gärna:

 • Utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör.
 • Förstår kravens betydelse för ett lyckat utvecklingsprojekt och är intresserad av framtagning kravspecifikationer.
 • Erfarenhet av roller såsom kravanalytiker eller som teknisk projektledare för system med höga krav på tillgänglighet och säkerhet.
 • Meriterande är om du har kunskap om metoder inom Systems Engineering i enlighet med standarderna ISO/IEC 15288 eller 29110.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Analysera och dokumentera krav utifrån kund- och interna behov.
 • Definiera och förhandla krav med leverantörer och interna specialister.
 • Säkerställa att kraven uppfylls under projektets gång.
 • Utföra tester och verifiera krav enligt relevanta standarder och processer.
 • Dokumentera testresultat och skapa tekniska rapporter.
 • Samarbeta effektivt med projektmedlemmar och intressenter.

Vi erbjuder:

 • En utmanande och stimulerande roll i ett framgångsrikt företag.
 • Möjlighet att arbeta med varierande och komplexa projekt.
 • Ett team med kompetenta och engagerade kollegor.
 • Goda utvecklings- och karriärmöjligheter.
 • Konkurrenskraftig lön och förmåner.

Personliga egenskaper:

 • Du behöver inte kunna allt, men det är viktigt att du vågar fråga och ifrågasätta
 • Du har ordningssinne och är strukturerad
 • Du är driven, självgående och nyfiken
 • Du är en teamplayer som bidrar till hela gruppens leverans och kundens nöjdhet

Varför Etteplan?

Etteplan är i grunden ett finskt ingenjörs/teknikserviceföretag med syfte att sammanföra människor och teknologi för att förändra saker till det bättre. Etteplan grundades 1983 i Finland och är idag ett börsnoterat, globalt ingenjörsbolag. Företaget arbetar inom Engineering, Inbyggda system, och Teknisk dokumentation med kunder inom Industri, Defence, Automotive, Medtech Etc.

Etteplans verksamhet bygger på tre värdeord:

Forward focus: Man är stolta över sitt arbete såväl som i sin personliga och professionella utveckling. För Etteplan innebär ny teknik möjligheter som väntar på att omvandlas till vår konkurrensfördel. Med förutseende och proaktiva tänkesätt främjar man framgångarna för både våra kunder och Etteplan.

Bold thinking: Man utforskar nya horisonter, utmanar idéer och föreslår aktivt innovativa lösningar. På Etteplan främjar man en miljö med öppen dialog, där det är viktigt att medarbetarna har friheten att uttrycka våra åsikter öppet och ärligt utan rädsla för att bli kritiserade.

Smarter together: Man delar med sig av idéer till varandra, inte bara med sina närmaste kollegor utan över olika discipliner och serviceområden. Genom att lära tillsammans bidrar alla till att främja en mångsidig gemenskap där kunskap flödar fritt, där samarbetet inte känner några gränser, och där alla kan känna att de hör hemma här.

De gemensamma värdeorden håller Etteplan på jakt efter nästa genombrott, vare sig det gäller produkter, processer och affärer. Bolaget backar för inte att tackla de mest avgörande utmaningarna. Denna attityd har drivit Etteplan framåt i över 40 år, från ingenjörslösningar och vidare till informationshantering, digital transformation och hållbarhet.

Etteplan är ett välmående och expansivt företag med stort utrymme för individen. Här får du det stora internationella företagets fördelar och trygghet samtidigt som du kan dra nytta av den mindre enhetens flexibilitet. Receptet för framgång är en mix av teamwork, utveckling och kompetensspridning. Få konsultföretag satsar så mycket på kompetensutveckling och har så tydliga karriärvägar som Etteplan. Företaget har 4000 anställda, varav 700 i Sverige. I Stockholm finns kontor i Solna och Skarpnäck. Du erbjuds fast månadslön och kollektivavtal.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Etteplan med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till erik.ronnby@quadruped.se alt 0703093871. Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss!

Dela tjänsten

Intresserad?

erik white

Kontaktperson

Erik Rönnby
+46703093871
erik.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev