Lediga tjänster

Senior Elektronikingenjör (HW) – Uppsala – Avslutad

Rollen som Senior Elektronikingenjör

Vi söker en Senior Elektronikingenjör (hårdvara) till Etteplan som kommer att jobba med elektronikdesign inom olika teknikområden och industrisektorer såsom Medicinteknik/Life science, Fordonsindustri (elektrifiering), IoT och Green tech. Du erbjuds flexibla arbetstider och en hybridpolicy för distansarbete.

Uppsalakontoret har ett tvärfunktionellt team med ingenjörer inom mekanik, elektronik, embedded SW, AI/ML/Computer vision, batteriteknik och teknisk dokumentation. Många av projekten utförs internt på kontoret med både lokala och globala kunder. Du kommer att arbeta i olika projekt med exempelvis:

 • Konstruktion av elektroniksystem, handhållna produkter och analysinstrument
 • Kretskortsdesign
 • Systemering och kravhantering
 • Test, verifiering och validering av elektroniksystem

Tekniska kunskaper

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom elektronik, elektroteknik, teknisk fysik, eller motsvarande, kombinerat med minst 5 års arbete inom elektronikdesign. Meriterande är också praktiskt arbete i labbmiljö med instrument och mätutrustning. För att lyckas i den här rollen behöver du behärska engelska i tal och skrift samt ha erfarenhet av:

 • Elektronikkonstruktion, både analog och digital
 • Simulering av elektroniksystem med exempelvis LT Spice, Ads, Feko, Ansys
 • Rita kretsschema med E-CAD verktyg exempelvis Altium, Pads, OrCad, DipTrace, Eagle
 • Kravhantering
 • Testplanering och uppstart av kretskort

Det är meriterade om du även har erfarenhet av exempelvis:

 • Programmering av inbyggda system/embedded i tex C, C++
 • Programmering/skriptning i tex Python, Ruby, Bash, Perl, Java
 • Erfarenhet av arbete i elektroniklabb

Personliga egenskaper

Du har ett genuint intresse för ingenjörskonst i kombination med ett proaktivt, självgående och systematiskt förhållningssätt till ditt arbete. Du vet hur man hittar lösningar och övervinner utmaningar. Du är en lagspelare med ett kundorienterat förhållningssätt och god kommunikationsförmåga.

Varför Etteplan?

Etteplan är ett välmående och expansivt företag med ett stort utrymme för individen. Här får du det stora internationella företagets fördelar och trygghet samtidigt som du jobbar på ett mindre, familjärt kontor. På Etteplan uppmärksammas dina ambitioner och du får stora möjligheter att lära dig ny teknik och arbeta med intressanta uppdrag, kollegor och kunder. Etteplan ser utveckling som en naturlig del av arbetet och det ger dig unika utvecklingsmöjligheter som ingenjör. Du erbjuds fast månadslön och kollektivavtal.

Om Etteplan

Etteplan grundades 1983 i Finland och är idag ett börsnoterat, globalt ingenjörsbolag. Bland Etteplans kunder syns både framgångsrika, lokala start-ups och globala, världsledande företag inom Industri, Automotive, Medtech, Energi och Telecom. Företagets innovativa ingenjörskunnande syns i många av marknadens ledande industrilösningar och konsumentprodukter. Företaget har 3500 anställda, varav 700 i Sverige. Se gärna https://www.etteplan.com/sv

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Etteplan med Quadruped. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Carina Rönnby, 076-101 77 70.


#Elektronikkonstruktion #inbyggda system #Simulering #elektroniksystem #LT Spice #konstruktion #Ads #Feko #Ansys #RF #Elektroniksystem #kretsschema #kretskort #E-CAD #schema #Altium #Pads #OrCad #DipTrace #Eagle #test #verifiering #inbyggdasystem #embedded

Dela tjänsten

Intresserad?

Rekrytering IT Tech Engineering

Kontaktperson

carina Rönnby
761017770
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev