Lediga tjänster

Mechanical Engineer – Avslutad

Rollen som Mechanical Engineer

Vi söker nu en innovativ Mekanikkonstruktör/Mechanical Engineer till Scanreco, som skall vidareutveckla företagets redan världsledande produkter för fjärrstyrning av rörliga fordon i utsatta och farliga miljöer. Exempelvis kranar och tunga maskiner i skog, gruvor, byggen mm. I rollen får du jobba tillsammans med kreativa och erfarna kollegor i ett Mekanik-team med sex personer. Vi jobbar projektstyrt och du kommer att vara en del av ett multidisciplinärt team som driver produktutvecklingen i mål, samtidigt som vi finslipar denna process i ett växande företag. Inom R&D arbetar ca 40 personer med olika kunskapsområden, som alla bidrar till att bli ännu bättre.

Du kommer att arbeta med både nyutveckling och produktförbättringar. I det ingår analyser, konceptarbete och CAD men även konstruktionsverifiering, tester och en del dokumentation. Förutom utveckling inom berörda teknikområden så kommer ditt arbete att påverkas av regulatoriska krav och kundbehov som ständigt utmanar. Det krävs ett ständigt pågående samarbete med olika kompetensområden eftersom du blir delaktig i hela utvecklingsprocessen, från kravställning till serieproduktion. I lokalerna finns mycket goda förutsättningar för att testa egna konstruktioner löpande och effektivt i form av exempelvis eget EMC-labb, vibrationsbord, höghastighetskamera, saltspraykammare, klimatkammare mm. Då tillverkning sker inhouse får du även direkt återkoppling från produktion. Vi ser gärna att du deltar i mässor och kundbesök.

Nyfiken på att veta mer? Lyssna gärna på Kristofer och Erik som berättar mer om företaget och rollen:

Kunskaper och personlighet

För att lyckas i den här rollen behöver du ha erfarenhet av följande:

 • Plastkonstruktion
 • Formsprutning
 • Rörlig mekanik/mekatronik
 • 3D-CAD, helst Solidworks
 • Produktutveckling

Civilingenjör eller Högskoleingenjör, gärna inom Mekanik. Vi söker personer med ca 10 års erfarenhet samt en junior person.

Har du även erfarenhet av något enligt nedan är det en fördel:

 • Ytbehandling, korrosion
 • Plåtbearbetning, skruvförband mm.
 • PDM system
 • Konstruktion med glidlager, kugghjul mm
 • Meriterande: ISO, DFA, DFM

För att lyckas i den här rollen behöver du som person vara:

 • Initiativtagande med öga för förbättringar.
 • Lärande, utvecklingsintresserad, självständig, team-människa, kommunikativ.
 • Innovativ och engagerad, ha kunden i fokus.
 • Uppdaterad inom den senaste mekanikutvecklingen.

Arbetsuppgifter

Primära arbetsuppgifter:

 • Produktförbättringar, dvs analys av produktrelaterade fel och förslag till åtgärd.
 • Nyutveckling, konceptarbete, konstruktion och CAD.
 • Verifiera och dokumentera egna konstruktioner.
 • Dokumentera i PDM-system tex Bluestar.

Varför Scanreco?

Scanreco är ett hightech-företag som kommer från en lång tradition av svensk ingenjörsförmåga och innovation. Företaget har utvecklat och byggt professionella styrsystem sedan 1984. Idag finns Scanrecos kvalificerade radiostyrda lösningar på kranar och maskiner inom bygg, gruva, sjöfart, skogsbruk och transport mm. Företaget är idag ett internationellt hightechbolag och verkar på en global marknad med ledande kunder och välrenommerade distributörer.

Scanreco arbetar kontinuerligt med utveckling av produkter och system för att vara världsledande med senaste teknik och högsta kvalitet. Utveckling sker i nära relation till kunder och partners. Teknologisk innovation, pålitlighet, säkerhet, kostnadseffektivitet och användargränssnitt har alltid varit Scanrecos ledord. Därför har ledande kunder (OEM) såsom Fassi, Schwing, Palfinger, Hiab (Cargotech), Demag, Hammar Maskin mfl valt Scanreco som huvudleverantör.

Scanrecos djupa kunskap om maskiner, komplex utmanande arbetsmiljö och inte minst människan bakom, har resulterat i över en halv miljon installerade Scanrecosystem över hela jorden, varav de flesta fortfarande är i bruk. Företagets pålitliga och hållbara styr- och mottagarenheter håller vad de lovar, länge.

Scanreco är privatägt och omsätter drygt 600 MSEK med stabil vinst. Med dotterbolag och distributörer finns representation över hela världen. Egna kontor finns i tex USA, Tyskland, Italien, Kanada och Polen. Huvudkontoret finns i Skärholmen/Kungens Kurva, Stockholm, i en arkitektritad och mycket spännande byggnad.  

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Scanreco med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Carina Rönnby, 076-101 77 70.

#Produktutveckling #Konstruktion #CAD #PDM #Plast #Höghastighetstillverkning #Mekanik #Mechatronik #Mechanics #Mechatronics #3D-CAD #Solidworks #CATIA #Catia #Korrosion #DFA #DFM #ISO

Dela tjänsten

Intresserad?

Rekrytering IT Tech Engineering

Kontaktperson

Carina Rönnby
0761017770
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev