Lediga tjänster

Solution Architect BI/DW, WADE – Avslutad

Rollen som Solution Architect – BI/DW på WADE

Vi söker nu en erfaren Solution Architect BI/DW med gedigen bakgrund till ett spännande och synnerligen kompetent produkt/tillväxtbolag. I ett nära samarbete med Microsoft har man bland annat utvecklat avancerade SaaS-tjänsten ”WADE Data Insight Accelerator” som finns på MS Marketplace. Som Solutions Architect BI/DW är du lead i projekten, agerar teknisk arkitekt och rådgivare. Du är även kompetensstöd i hela försäljningscykeln, från försäljningsaktiviteter (tekniska presentationer, RFP:s och POC:s) till att leda implementeringsprojekten.

Du får möjlighet att arbeta med den senaste molnteknologin från Microsoft och Databricks. Tillsammans med teamet utvecklar du en unik SaaS-produkt för Data Warehouse automatisering. Du kommer även att vara rådgivande och arbeta i kundprojekt hos företag i olika branscher från MedTech till Retail.

Kunskaper och personlighet

För att lyckas i den här rollen behöver du ha dokumenterad framgångsrik erfarenhet av följande:

 • Cloud. Design, utveckling och implementera dataarkitektur i Microsoft/Azure (eller motsvarande i AWS/GCP).
 • Tjänster i molnet (IaaS, PaaS, SaaS mm).
 • Implementering av datalager inklusive datamodellering (tex datavalv alt Kimball).
 • Implementering av ETL/ELT-processen (dvs hela processen från intag, transformering till lagring och rapportering/visualisering).
 • Data/AI-verktyg.
 • SQL-programmering: tex SQL Server, Oracle, TSQL etc.
 • Data warehouse automation verktyg, tex WhereScape, TimeXtender.
 • Agil metodik/Scrum.

För att lyckas i den här rollen behöver du som person vara:

 • Innovativ, kreativ, affärsdriven och vill vara med och utveckla en global produkt.
 • Du har en stor erfarenhet av data och analys och molnarkitekturer i allmänhet.
 • Du är en person med god kommunikationsförmåga och redo att ta ledningen i både före- och efterförsäljningsaktiviteter.
 • Du är en person som kan omvandla business case/krav till implementerade lösningar.
 • Du är en problemlösare som gärna arbetar självständigt och delar med dig av dina kunskaper och färdigheter samt vägleder andra teammedlemmar.

Varför WADE?

WADE är ett växande startupbolag (grundat mars 2021) med högsta möjliga tekniska kompetens inom Data Warehouse automatisering. Med många års djup kunskap inom BI hjälper man sina kunder snabbt bli data drivna på riktigt.

I ett nära samarbete med Microsoft har man utvecklat SaaS-tjänsten ”WADE data insight accelerator”.  Den finns produktifierad på Microsoft Marketplace för molndriven hantering av hybrid- eller molndatalager i Azure.

WADE drivs av dess grundare och är i ett skede att förbereda sig för en global lansering av SaaS-tjänsten. Det innebär ett nära samarbete med Microsoft och potentiella framtida investerare. Idag är man fyra personer och vill nu snabbt växa med nya erfarna och kvalificerade kollegor för att ta WADE ut på en global marknad. Bolaget brinner för att effektivisera det datadrivna företaget och möjliggöra nya hållbara perspektiv och affärsinsikter.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar WADE med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till erik.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Erik Rönnby, tel +46 70-309 38 71.

Dela tjänsten

Intresserad?

Erik-profilbild

Kontaktperson

Erik Rönnby
+46703093871
erik.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev