Lediga tjänster

Solution Data Engineer BI/DW, WADE – Avslutad

Rollen som Solution Data Engineer – BI/DW på WADE

Vi söker nu en erfaren Solution Data Engineer BI/DW till ett spännande och synnerligen kompetent produkt/tillväxtbolag. I ett nära samarbete med Microsoft har man bland annat utvecklat avancerade SaaS-tjänsten ”WADE Data Insight Accelerator” som finns på MS Marketplace.

Vi söker en person som skall arbeta med den senaste molnteknologin från Microsoft och Databricks och tillsammans med teamet utveckla en unik SaaS-produkt för Data Warehouse automatisering. Du kommer även att vara rådgivande och arbeta i kundprojekt hos företag i olika branscher från sjukvård till detaljhandel.

Som Solution Data Engineer Bi/DW arbetar du med senaste Azure molninfrastrukturoch WADE Data Insight Accelerator SaaS-tjänster. I det dagliga arbetet är främsta fokus att göra data tillgänglig från olika källsystem för olika affärsändamål såsom analys, maskininlärning eller AI.

Kunskaper och personlighet

För att lyckas i den här rollen behöver du ha dokumenterad framgångsrik erfarenhet av följande:

 • Lösa affärsproblem med Microsoft Analytics-tjänster, dvs jobba med att bygga datapipelines, dataströmmar och systemintegration.
 • Azure Synapse Analytics: tex Data Factory, SQL Pool (AWS, serverlösa).
 • DevOps-processer: (tex CI/CD, Infrastruktur, kodning).
 • Data lake: Koncept och implementation.
 • Python, Apache.
 • Spark/Databricks och TSQL.

För att lyckas i den här rollen behöver du som person vara:

 • Innovativ, kreativ, affärsdriven och vill vara med och utveckla en global produkt.
 • Du har erfarenhet av data och analys och molnarkitekturer i allmänhet.
 • Du är en person med god kommunikationsförmåga och gillar att ha kundkontakter.
 • Du är en person som kan omvandla business case/krav till implementerade lösningar.
 • Du är en problemlösare som gärna arbetar självständigt och delar med dig av dina kunskaper och färdigheter samt vägleder andra teammedlemmar.

Varför WADE?

WADE är ett växande startupbolag (grundat mars 2021) med högsta möjliga tekniska kompetens inom Data Warehouse automatisering. Med många års djup kunskap inom BI hjälper man sina kunder snabbt bli data drivna på riktigt.

I ett nära samarbete med Microsoft har man utvecklat SaaS-tjänsten ”WADE data insight accelerator”.  Den finns produktifierad på Microsoft Marketplace för molndriven hantering av hybrid- eller molndatalager i Azure.

WADE drivs av dess grundare och är i ett skede att förbereda sig för en global lansering av SaaS-tjänsen. Det innebär ett nära samarbete med Microsoft och potentiella framtida investerare. Idag är man fyra personer och vill nu snabbt växa med nya erfarna och kvalificerade kollegor för att ta WADE ut på en global marknad. Bolaget brinner för att effektivisera det datadrivna företaget och möjliggöra nya hållbara perspektiv och affärsinsikter.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar WADE med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till erik.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Erik Rönnby, tel +46 70-309 38 71.

Dela tjänsten

Intresserad?

Erik-profilbild

Kontaktperson

Erik Rönnby
+46703093871
erik.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev