Lediga tjänster

Mechanical Engineer Automotive – Avslutad

Rollen som Mechanical Engineer – Automotive

Nu letar vi efter dig som vill jobba i ett mycket speciellt projekt hos en av Etteplans kunder i Stockholm. Kunden är världsledande och har ett mycket starkt varumärke inom sitt område (Automotive). Detta projekt kommer att etableras ”vid sidan av” i en innovativ internationell scale-up miljö, där du kan vara med på en ny spännande och lärorik utvecklingsresa.

Etteplans kund har precis strax norr om Shanghai i Kina startat etableringen av en helt ny fabrik för den kinesiska och asiatiska marknaden. Där skall det byggas framtidens fordon, baserat på den senaste tekniken för bränsleeffektivitet och klimateffektiva krav på kvalitativ logistikverksamhet. Fabriken blir helt klimatneutral redan från början, baserat på grön energi och förnybara bränslen.

Satsningen är baserat på en lagförändring i Kina som möjliggör 100% utländskt ägande, vilket är viktigt för att säkerställa full kontroll över teknikutvecklingen, och att ingen olaglig kompetensöverföring sker. Den kinesiska marknaden på lastfordon är störst i världen, en (1) miljon fordon säljs årligen, och där västerländska bolag idag har 1-2% av omsättningen. Kinesiska fordon ligger dock efter i kvalitetsnivå, men är samtidigt ledande i omställningen till elektrisk drift, digitalisering och framtida logistiklösningar. Vi tror att detta gör denna satsning extra spännande, både att få vara med och vinna marknadsandelar på en minst sagt dynamisk och spännande marknad, men också att få vara en aktiv del av en ömsesidig teknikutveckling/kompetensöverföring.

Fabriken i Kina skall vara i drift till 2024–25 och vi söker nu ME som vill vara med och etablera kompetensen i Sverige (designa/utveckla fordonen), och sedan arbete med överföring och samarbete med den framtida asiatiska organisationen.

Du kommer jobba med hela utvecklingskedjan, från nyutveckling, modifiering och vidareutveckling av befintliga processer/produkter. Som mekanikkonstruktör i det här specifika uppdraget arbetar du ofta som ”spindeln i nätet” vilket kräver initiativförmåga och egen drivkraft. Vi värdesätter därför att du har erfarenhet av att leda delar av eller hela projekt.

Roller som vi nu rekryterar till är

 • Projektledare för specifika utvecklingsområden
 • Delprojektledare/Object leader
 • Lead (ansvar för en grupp konstruktörer)
 • Mekanikkonstruktör (både junior & senior – gärna tidigare inriktningar inom: Chassi, Axlar, Suspension, Hytt, R&D)

Vi söker även

 • Provningsingenjör
 • Testingenjör
 • Beräkningsingenjör

Vi söker dig som:

 • Vill jobba som konsult på ett spännande och tekniskt kompetent konsultföretag
 • I grunden är Civil- eller Högskoleingenjör
 • Behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift
 • Gärna har erfarenhet av fordonsindustrin/automotive
 • Gillar en innovativ, högteknologisk och internationell miljö
 • Erfaren ME, minst 2 år med gärna både ritning och konstruktion.
 • Minst 2 års erfarenhet av CATIA för CAD/CAM/CAE eller motsv.

Din profil

 • Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi söker dig som är motiverad, har eget driv, är hjälpsam och en glädjespridare.
 • Vill du jobba i ett härligt gäng som präglas av kul på jobbet, en stark teamanda och vara bokstavligen med och utveckla framtidens teknik
 • Du stimuleras av att arbeta i nära samarbete med teamet och kunden samt är lyhörd för kundens vision.
 • Medarbetare hos oss kännetecknas av god samarbetsförmåga och hög professionalism. Vi värdesätter en hög ambitionsnivå och en vilja till att utvecklas.

Varför Etteplan – Engineering with a difference

I Sverige är Etteplan över 600 teknikspecialister med ett gemensamt intresse för teknik och människor. Bolaget är experter på teknisk design, mjukvara och inbyggda system samt avancerad teknisk dokumentation. Med drygt 60 kontor i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Tyskland, Polen och Kina erbjuder vi en verklig global affärsmiljö. Här finns många möjligheter för alla som brinner för att lära sig något nytt och trivs med att utvecklas tillsammans med sina kollegor. Bolaget har huvudkontor i Finland.

’Engineering with a difference’ är Etteplans motto och för dig som ingenjör innebär det fantastiska möjligheter att få testa dina egna innovativa idéer. På Etteplan blir du del av en dynamisk, framåtsträvande organisation med höga ambitioner och en spännande framtid i sikte.

Hos Etteplan blir du delaktig i ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen. Etteplan präglas av en dynamisk och otvungen företagskultur med drivna och engagerade medarbetare.

Bolaget har ett starkt kontaktnät och stor erfarenhet från olika företag och branscher vilket ger dig en unik möjlighet att utvecklas som ingenjör. Utveckling ser man som en naturlig del av arbetet. Med rätt inställning är möjligheterna hos Etteplan till spännande och utvecklande arbetsuppgifter snudd på oändliga. Etteplan erbjuder också alla sina anställda ett generöst paket av förmåner, bl.a. personalbil, fri​sjukvårdsbidrag, flexibla arbetsplatser och vi ett omfattande förmånspaket som hela tiden förbättras.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Etteplan med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till johan.paananen@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Dela tjänsten

Intresserad?

Johan

Kontaktperson

Johan Paananen
+467022405133
johan.paananen@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev