Lediga tjänster

Software Architect – MirrorEye – Avslutad

Rollen

Till enheten Vision & Safety på Stoneridge Electronics söker vi nu en Software Architect som skall arbeta med MirrorEye, en lösning som ersätter backspeglar med kameror och monitorer på lastbilar världen över. I MirrorEye integreras hårdvara med ett antal avancerade inbyggda system och tekniker, realtidsoperativsystem, AI och Deep Learning. Dina arbetsuppgifter blir att bryta ned krav från System Architect-teamet innehållande hårdvara och funktioner, Functional Safety mm och vidareutveckla en mjukvaruarkitektur som skall kommuniceras ut till de fem utvecklar-teamen för realisering och integration.

Tekniska kunskaper

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom Elektronik, Mekatronik, Systemvetenskap eller motsvarande kombinerat med minst 3-5 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, samt minst 2 år i rollen som Software Architect. För att lyckas i den här rollen behöver du erfarenhet av:

  • Företag med höga säkerhetskrav tex bil, buss, flyg, tåg
  • Mjukvaruarkitektur/arkitekterfarenhet
  • Erfarenhet av att omvandla systemkrav till arkitektur
  • Utveckling och implementation av embedded-lösningar, C, C++, Linux
  • Programmering av hårdvara och mjukvara
  • Realtidsoperativsystem

Det är meriterade om du även har erfarenhet av:

  • Automotive
  • Functional Safety ISO 26262
  • Automotive SPICE och V-modellen

Personliga egenskaper

I den här rollen ingår dialog och diskussioner med flera mycket tekniskt kunniga personer. Vi söker därför en person med erfarenhet och passion för teknik som är väl kommunicerande och lösningsorienterad samt välstrukturerad. Tjänsten kräver att du behärskar engelska i tal och skrift.

Varför Stoneridge Electronics?

På Stoneridge får du arbeta med avancerade och världsledande produkter/lösningar med elektriska och elektroniska komponenter, moduler och system. Lösningarna utvecklas med modern teknik inom hårdvara, mjukvara, Artificiell Intelligens och Deep Learning mm. Det lilla företagets värderingar finns ännu i företaget och det är ofta nära till beslut. Som anställd får du god inblick och breda kunskaper om företagets olika lösningar vilket ger stora möjligheter till kompetens-, och karriärutveckling. Här får du även många professionella, hjälpsamma och engagerade kollegor.

Om Stoneridge Electronics

Stoneridge tillverkar och säljer förarinformationssystem, kamerasystem, avancerade styrenheter, telematik samt färdskrivare för den kommersiella fordonsindustrin. Företaget är marknadsledande inom flera av sina lösningsområden och har väletablerade kunder med långa kontrakt som är världsledande inom sina olika områden t ex Volvo, Scania, MAN, Mercedes, Daimler, Ford och John Deere. Stoneridge omsätter ca 800 miljoner USD, i världen arbetar 4500 personer. Det moderna kontoret med 150 medarbetare finns i Solna. Se gärna https://www.stoneridge.com/

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stoneridge med Quadruped. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Carina Rönnby, 076-101 77 70.

Dela tjänsten

Intresserad?

Rekrytering IT Tech Engineering

Kontaktperson

Carina Rönnby
0761017770
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev