Lediga tjänster

System Architect – MirrorEye – Avslutad

Rollen

Till enheten Vision & Safety på Stoneridge Electronics söker vi nu en System Architect som skall arbeta med MirrorEye, en plattform för framtida autonoma system som idag används t ex i kamerabaserade backspeglar på lastbilar världen över. I plattformen integreras hårdvara med ett antal avancerade inbyggda system och tekniker, realtidsoperativsystem, AI och Machine Learning.

Dina arbetsuppgifter blir att samordna, kvalificera och omvandla beställarens önskemål och krav till en systemarkitektur som överlämnas och kommuniceras till Software Architect och utvecklar-teamen. Du definierar olika komponenter, funktioner och integrationer som krävs och är uppdaterad om marknadens erbjudanden inom området samt vad som behöver utvecklas internt.

Tekniska kunskaper

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom Elektronik, Mekatronik, Systemvetenskap eller motsvarande kombinerat med minst 5 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, varav minst 2 år i rollen som System Architect. För att lyckas i den här rollen behöver du erfarenhet av:

  • Simulering av mjukvara
  • Integration av mjukvara och hårdvara i inbyggda/embedded system
  • Functional Safety ISO 26262
  • Automotive SPICE och V-modellen
  • IATF 16949

Det är meriterade om du även har erfarenhet av:

  • Produktmarknadsföring
  • Säkerhetskritiska system, embedded
  • Kunskaper inom AI, bildhantering, kamera, video

Varför Stoneridge Electronics?

På Stoneridge får du arbeta med avancerade och världsledande produkter/lösningar med elektriska och elektroniska komponenter, moduler och system. Vision & Safety är en strategisk framtidssatsning inom företaget och lösningarna utvecklas med modern teknik inom hårdvara, mjukvara, Artificiell Intelligens och Machine Learning mm. Det lilla företagets värderingar finns ännu i företaget och det är ofta nära till beslut. Som anställd får du god inblick, stort ansvar och breda kunskaper om företagets olika lösningar vilket ger stora möjligheter till kompetens-, och karriärutveckling. Här får du även många professionella, hjälpsamma och engagerade kollegor.

Om Stoneridge Electronics

Stoneridge tillverkar och säljer förarinformationssystem, kamerasystem, avancerade styrenheter, telematik samt färdskrivare för den kommersiella fordonsindustrin. Företaget är marknadsledande inom flera av sina lösningsområden och har väletablerade kunder med långa kontrakt som är världsledande inom sina olika områden t ex Volvo, Scania, MAN, Mercedes, Daimler, Ford och John Deere. Stoneridge omsätter ca 800 miljoner USD, i världen arbetar 4500 personer. Det moderna kontoret med 150 medarbetare finns i Solna. Se gärna https://www.stoneridge.com/ https://www.orlaco.com/

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stoneridge med Quadruped. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Carina Rönnby, 076-101 77 70.

Dela tjänsten

Intresserad?

carina

Kontaktperson

Carina Rönnby
0761017770
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev