Lediga tjänster

Systemingenjör, Automotive – Avslutad

För kunds räkning söker vi en ingenjör som vill utveckla avancerade elektroniska produkter i ett världsledande svenskt företag med lång tradition inom sitt område.

Rollen

Vi söker en skicklig och erfaren ingenjör som vill vara med och fortsätta bygga och vidareutveckla ett mycket framgångsrikt företag med kunder och verksamhet inom premiumsegmentet. Vi söker nu dig som är en prestigelös och en genuin lagspelare. Det är viktigt att du är lösningsorienterad, uppskattar att tänka kreativt och har förmåga att förvandla idéer till verklighet. Att tala och skriva engelska flytande är nödvändigt då du kommer att ha såväl interna som externa kontakter dagligen i en internationell miljö.

Arbetsuppgifter

Du kommer att förstärka ett Mekatronikteam där din kompetens och nyfikenhet blir en viktig del av teamets framgång. Tillsammans med teamet säkerställer du att alla krav är uppfyllda inför leverans till ledande motorcykel- och biltillverkare världen över. Målet är att fordonen skall kunna köras snabbare, säkrare och bekvämare. Framgången inom teamet bygger mycket på att utmana och utveckla varandra. Här är kunskapsdelning en naturlig del av vardagen.

Som Systemingenjör kommer du att vara en delaktig genom hela utvecklingsprocessen, från konceptutveckling till industrialisering och integration på fordon. Du kommer att ansvara för kravhantering och systemarkitektur och säkerställer att systemkomponenter såsom aktuatorer, elektronikstyrenheter och mjukvara samverkar för att uppnå optimal prestanda i en effektiv och modulär design.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innehålla:

  • Kravhantering och kravställning på system- och komponentnivå
  • Systemarkitektur och systemdesign
  • Verifiering och validering av system och systemkomponenter
  • Systemintegration och verifiering på fordon
  • Kundkontakt och projektarbete i nära samarbete med bil- och MC tillverkare
  • Kontakt med leverantörer av mekatroniska komponenter/styrenheter
  • Konceptutveckling av nya fjädringssystem

Erfarenhet

För att lyckas i den här rollen behöver du exempelvis:

  • Högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis elektroteknik, fordon, farkostteknik eller mekatronik
  • Minst 3-5 års erfarenhet inom området
  • Goda kunskaper inom kravhantering och kravställning

Har du erfarenhet av något nedan ser vi det som meriterande: Systemdesign, mjukvaruutveckling och/eller elektronikutveckling av inbyggda system, funktionell säkerhet, cybersäkerhet, systemintegration, Projektledning, systemtestning/verifiering, miljöprovning, elektrisk provning, EMC/EMI-testning, E-märkning, CE-märkning, elektromekanik, mekatronik.

Personlig profil

Utöver formell kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du är nyfiken, noggrann och kvalitetsmedveten. Vi vill att du har förmågan att tänka kreativt och har kunskap att förvandla idéer till verklighet. Att du är lösningsorienterad, prestigelös och en genuin lagspelare tar vi för givet.

Tjänsten är placerad i Stockholm, med möjlighet till distansarbete ett par dagar i veckan.

Ansökan

Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Dela tjänsten

Intresserad?

Rekrytering IT Tech Engineering

Kontaktperson

Carina Rönnby
0761017770
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev