Lediga tjänster

Systemingenjör – Mekatronik – Avslutad

Vi söker en Systemingenjör för utveckling av mekatroniska fjädringssystem

Öhlins Racing är ett svenskt företag med global verksamhet. I över 40 år har Öhlins producerat fjädringssystem och under årens lopp har över 300 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av avancerad teknik. Sedan januari 2019 är Öhlins ett dotterbolag till amerikanska Tenneco. Öhlins utvecklar och tillverkar fjädringssystem för racing och gatubruk till motorcyklar, bilar och MTB. Här arbetar personer med olika yrkeskunskaper och olika bakgrund. Det som förenar är en passion för innovation och teknologi i världsklass.

Rollen

Vi söker en skicklig och erfaren ingenjör som vill vara med och fortsätta bygga och vidareutveckla ett mycket framgångsrikt företag med kunder och verksamhet inom premiumsegmentet. Arbetskulturen präglas av en stark teamkänsla där man välkomnar nyfikenhet, noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet. Vi söker nu dig som är en prestigelös och en genuin lagspelare. Det är viktigt att du är lösningsorienterad, uppskattar att tänka kreativt och har förmågan att förvandla idéer till verklighet. Att tala och skriva engelska flytande är nödvändigt då du kommer att ha såväl interna som externa kontakter dagligen i en internationell miljö.

Arbetsuppgifter

Du kommer att förstärka vårt Mekatronikteam där din kompetens och nyfikenhet blir en viktig del av vår framgång. Tillsammans med teamet säkerställer du att alla krav är uppfyllda inför leverans till ledande motorcykel- och biltillverkare världen över. Målet är att fordonen skall kunna köras snabbare, säkrare och bekvämare. Framgången inom vårt team bygger mycket på vår vilja att utmana och utveckla varandra och hos oss är kunskapsdelning en naturlig del av vardagen.

Som Systemingenjör kommer du att vara en delaktig genom hela utvecklingsprocessen, från konceptutveckling till industrialisering och integration på fordon. Du kommer att ansvara för kravhantering och systemarkitektur och säkerställer att systemkomponenter såsom aktuatorer, elektronikstyrenheter och mjukvara samverkar för att uppnå optimal prestanda i en effektiv och modulär design.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innehålla:

  • Kravhantering och kravställning på system- och komponentnivå
  • Systemarkitektur och systemdesign
  • Verifiering och validering av system och systemkomponenter
  • Systemintegration och verifiering på fordon
  • Kundkontakt och projektarbete i nära samarbete med bil- och MC tillverkare
  • Kontakt med leverantörer av mekatroniska komponenter/styrenheter
  • Konceptutveckling av nya fjädringssystem

Erfarenhet

För att lyckas i den här rollen behöver du exempelvis:

  • Högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis elektroteknik, fordon, farkostteknik eller mekatronik
  • Minst 3-5 års erfarenhet inom området
  • Goda kunskaper inom kravhantering och kravställning

Har du erfarenhet av något nedan ser vi det som meriterande: Systemdesign, mjukvaruutveckling och/eller elektronikutveckling av inbyggda system, funktionell säkerhet, cybersäkerhet, systemintegration, Projektledning, systemtestning/verifiering, miljöprovning, elektrisk provning, EMC/EMI-testning, E-märkning, CE-märkning, elektromekanik, mekatronik.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Öhlins med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Dela tjänsten

Intresserad?

Rekrytering IT Tech Engineering

Kontaktperson

Carina Rönnby
0761017770
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev