Lediga tjänster

Systemingenjör Radioteknik, SAAB

Rollen som Systemingenjör Radioteknik

Saab är en del av så mycket mer än vad du kanske tror. En del av att du kan höja din röst och leva som du vill. Genom att tillverka världsledande produkter till försvaret är Saab en del av att skapa tryggare samhällen och förutsättningar för hållbar utveckling.

Nu söker vi dig som vill jobba som Systemingenjör med fokus på radioteknik. Saab har ett stort behov av människor med kompetens inom radiotransmission då det ofta är en kärna i kundleveranser. Djup kompetens inom området är meriterande, men med rätt inställning och bakgrund så finns det stora möjligheter att få växa i rollen. Du kommer jobba i projektteam med en erfaren mentor, men förväntas kunna jobba självständigt och leverera ett effektivt och kvalitativt resultat.

Rollen är placerad inom affärsområdet Surveillance och enheten Communications i Arboga.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Man har en god arbetsmiljö där man stöttar och hjälper varandra att göra sitt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där Saab alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Du erbjuds en lång rad förmåner som anställd på Saab. Det berättar vi gärna mer om.

Rollen förutsätter godkänd säkerhetsprövning och svenskt medborgarskap.

Dina primära arbetsuppgifter är:

 • Övergripande systemarkitektur
 • Kravhantering mot kundanpassade och produktbaserade system
 • Systemutveckling
 • Produktutveckling
 • Integration, test och verifiering

För att lyckas i den här rollen behöver du ha erfarenhet av:

 • Högre utbildning
 • Minst 5 år i liknande roll
 • Goda kunskaper inom radiokommunikation:
  • Radioteknik, radiovågor och strålning
  • Bandbredd
  • Länkbudget
  • Orientering om radioteknik i 5G

Personliga egenskaper & förutsättningar:

 • Du behöver inte kunna allt, men det är viktigt att du vågar fråga och ifrågasätta
 • Du har ordningssinne och är strukturerad
 • Du är driven, självgående och nyfiken
 • Du är en teamplayer som bidrar till hela gruppens leverans, kompetensutveckling och kundens nöjdhet
 • Du har inget problem med att rollen kan innebära säkerhetsprövning
 • Du är svensk medborgare

Varför Saab?

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Saab är en del av så mycket mer än vad du kanske tror. En del av att du kan höja din röst och leva som du vill. Genom att tillverka världsledande produkter till försvaret är Saab en del av att skapa tryggare samhällen och förutsättningar för hållbar utveckling. Saab är världsledande i flera discipliner inom militära och civila produkter och lösningar.

Ett resultat av långsiktigt arbete med innovation och goda samarbeten. Samtidigt innebär verksamheten ett stort ansvar. Innovation har alltid varit centralt för Saabs existens. Under hela sin historia har en innovativ kultur, innovativa processer och innovativa produkter drivits till att ständigt utforska, förbättras och bli framgångsrika. Saabs portfölj innehåller produkter som skapar försvars- och säkerhetsförmåga i länder över hela världen, tillsammans med produkter som bidrar till att minska klimatpåverkan. För att fortsätta att skapa värde på lång sikt är det avgörande att Saab bedriver verksamheten på ett miljömässigt och socialt hållbart sätt.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radar, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Communications är en produktenhet baserad i Arboga, Linköping och Järfälla. Enheten jobbar främst med integrationer av olika kundanpassade system där kommunikation eller ledningsförmåga krävs. Inom Communications jobbar man med hela projektkedjan från systemarkitekter till montörer. Communications växer stadigt och har 115 medarbetare i dagsläget.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Saab med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till carina.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Carina Rönnby, 0761017770.

Dela tjänsten

Intresserad?

carina

Kontaktperson

Carina Rönnby
+46 76 1017770
carina.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev