Lediga tjänster

Systemverifierings- System- och Applikationsingenjörer – Avslutad

Öhlins Racing

Öhlins Racing är ett svenskt företag med global verksamhet. I över 40 år har man producerat fjädringssystem och under årens lopp har över 300 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av deras teknik. Sedan januari 2019 är Öhlins Racing ett dotterbolag till Tenneco.

Tenneco är ett amerikanskt bolag som är ett av de ledande företagen inom konstruktion, tillverkning och distribution av prestandaprodukter för fordonsmarknaden. Idag utvecklar och tillverkar Öhlins framgafflar, stötdämpare och styrdämpare för racing och gatubruk till motorcyklar, bilar och MTB. Här arbetar personer med olika yrkeskunskaper och olika bakgrund. Det som förenar är en passion för innovation och teknologi i världsklass.

Nu söker vi skickliga erfarna ingenjörer som vill vara med och fortsätta bygga och vidareutveckla ett mycket framgångsrikt företag med kunder och verksamhet inom premiumsegmentet. Arbetskulturen präglas av en stark teamkänsla där man välkomnar nyfikenhet, noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet. Vi söker nu dig som är en prestigelös och en genuin lagspelare. Det är viktigt att du är lösningsorienterad, uppskattar att tänka kreativt och har förmågan att förvandla idéer till verklighet. Att tala och skriva engelska flytande är nödvändigt då du kommer att ha såväl interna som externa kontakter dagligen i en internationell miljö.

SYSTEMVERIFIERINGSINGENJÖR

I rollen som systemverifieringsingenjör blir du del av härligt team med en mix av värdefulla kompetenser. Inom teamet blir dina kunskaper och erfarenheter inom systemverifiering en viktig pusselbit i vår utveckling och leverans. Främst kommer ditt fokus vara att utveckla HIL-system, men även jobba med implementation av testfall.

I rollen får du bland annat arbeta med: Utveckling av testramverk, utveckling av proprietärt systemtestramverk i Python, utveckla och driva HIL-riggar, integration av fjädringssystem på fordon och delta i verifiering av kundprojekt och kravhantering på system- och mjukvarunivå.

Vi söker dig som motiveras av att med din kreativitet och förmåga att förvandla idéer till verklighet vara med i skapandet av produkter i världsklass. Du är en person som gillar att ta stort ansvar men uppskattar även möjligheten att få arbeta tillsammans med dina kollegor där ni är prestigelösa och lösningsorienterade. Som person är du nyfiken, noggrann och kvalitetsmedveten.

För att lyckas i rollen ser vi att du har: Högskole- eller civilingenjörsexamen inom elektronik, mekatronik eller liknande och erfarenhet av systemverifiering med HIL-miljö. Vi söker både seniora och juniora personer.

Har du kunskap och erfarenhet av några av följande områden är det meriterande: Fordonsbranschen, Jenkins CI-miljö, agilt arbete, Python, modellering i UML, ISO -26262 samt vana av att arbeta i projekt med krav på Automotive SPICE, strukturerat arbete med versionshanteringssystem, erfarenhet av dSPACE produkter och erfarenhet av Vectors toolchain för AUTOSAR.

SYSTEMINGENJÖR

Du kommer att förstärka vår mekatronikgrupp där din kompetens kommer värdesättas och bli en viktig del av vår framgång. Tillsammans inom teamet bidrar ni till skapandet av framtidens mekatroniska fjädringssystem för att hjälpa våra kunder att åka snabbare, säkrare och komfortablare. Framgången inom vårt team bygger mycket på vår vilja att utmana och utveckla varandra och hos oss är kunskapsdelning en naturlig del av vardagen. Som systemingenjör är du med från konceptutveckling till integration av färdigt system på fordon. Du ansvarar för att säkerställa kundkrav, interna krav, miljökrav, lagkrav och prestandakrav. Du säkerställer också att systemkomponenter såsom aktuatorer, elektronikstyrenheter och mjukvara samverkar för att uppnå optimal prestanda i en effektiv och modulär design. Utveckling av system, mjukvara och mekanik sker in-house medan elektronik och aktuatorer huvudsakligen utvecklas av samarbetspartners enligt våra krav.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innehålla: Kravhantering och kravställning på system- och komponentnivå, systemarkitektur och systemdesign, verifiering och validering av system och systemkomponenter, systemintegration och verifiering på fordon, kundkontakt och projektarbete i nära samarbete med biltillverkare, kontakt med leverantörer av mekatroniska komponenter/styrenheter och konceptutveckling av nya fjädringssystem.

Arbetskulturen präglas av en stark teamkänsla där vi välkomnar nyfikenhet, noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet. Din vetgirighet och ödmjukhet är nödvändig för att du ska trivas i gruppen. Du uppskattar att tänka kreativt och har förmågan att förvandla idéer till verklighet.

Vidare söker vi dig som har: Högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis elektroteknik, farkostteknik eller mekatronik, och erfarenhet av systems engineering eller mekatronik med goda kunskaper inom kravhantering och kravställning. Vi söker både seniora och juniora personer.

Har du erfarenhet av något nedan ser vi det som meriterande: Erfarenhet av mjukvaruutveckling och/eller elektronikutveckling av inbyggda system, erfarenhet av elektronikupphandling inom fordonsindustrin, kunskaper inom och erfarenhet av sensorteknik (analog/digital), systemintegration, functional safety, automotive SPICE och processutveckling, modellering i UML/SYSML, AUTOSAR och agilt arbete.

APPLIKATIONSINGENJÖR

Du förstärker vår mekatronikgrupp där din kompetens kommer att värdesättas och bli en viktig del av vår framgång. Inom teamet bidrar ni till skapandet av framtidens mekatroniska fjädringssystem för att hjälpa våra kunder att åka snabbare, säkrare och komfortablare. Teamets framgång bygger mycket på vår vilja att utmana och utveckla varandra, hos oss är kunskapsdelning en naturlig del av vardagen.

Som applikationsingenjör har du ett nära samarbete med våra slutkunder där du ansvarar för att ta fram och utveckla kundspecifika anpassningar av våra mekatroniska fjädringssystem. Du har fokus på kundfunktionalitet och är delaktig i hela utvecklingskedjan, från krav och design till test och implementering. Det innefattar även att vara delaktig i formulering av verifieringstester, delta i fordons- och systemtester på landsväg samt att vara på plats hos kund som ansvarig kalibreringsingenjör under deras prestandatest.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innehålla: Implementation i hårdvarunära C, kravhantering och kravställning på system- och mjukvarunivå, kundkontakt och projektarbete i nära samarbete med mc och biltillverkare, mjukvarutest och systemtest, arkitekturarbete och mjukvaru-design, integration av fjädringssystem på fordon, delprojektledning och kalibrering av algoritmer för att optimera prestanda.

Arbetskulturen präglas av en stark teamkänsla där vi välkomnar nyfikenhet, noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet. Vi söker dig som är en prestigelös och en genuin lagspelare. Det är viktigt att du är lösningsorienterad, uppskattar att tänka kreativt och har förmågan att förvandla idéer till verklighet.

Vidare söker vi dig som har: Högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis elektroteknik, mekatronik, farkostteknik eller datateknik samt erfarenhet av utveckling i C för inbyggda system. Vi söker både seniora och juniora personer.

Har du erfarenhet av något följande ser vi det som meriterande: Helsystemsfrågor såsom integration av elektronik, mjukvara samt övriga systemkomponenter, automatiserad testning av mjukvara och systemtestning i HIL-miljö, Python och C#, modellering i UML, strukturerat arbete med versionshanteringssystem samt ISO-26262 samt vana av att arbeta i projekt med krav på Automotive SPICE och MISRA.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Öhlins med Quadruped Rekrytering. Hör av dig med frågor eller skicka din ansökan till erik.ronnby@quadruped.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Erik Rönnby, Tel 0703093871.

Dela tjänsten

Intresserad?

Erik-profilbild

Kontaktperson

Erik Rönnby
0703093871
erik.ronnby@quadruped.se

Sök tjänsten

Ladda upp cv & personligt brev